Kataja - Kotkavuori

KESKUSTELUA RIIMUISTA.

Tämä on kahden kirjailijan, Ensio Katajan ja Tapio Kotkavuoren, yhteinen foorumi, joka käsittelee riimuja. Lukijat voivat osallistua käytyyn keskusteluun antamalla palautetta.

torstaina, lokakuuta 26, 2006

Todellisen Tahdon riimu


Ensio, kirjoitit Týristä ja tiwaz-riimusta loistavasti.

Edellisestä päivityksestä on kohtuullisen paljon aikaa, varsinkin, jos aikaa mittaa internetissä totutulla päivitysvauhdilla. Kun mietin kirjoitustasi Týr-jumalasta, siitä kulunutta aikaa, PYHÄ-blogisi viimeaikaisia yhteisöllisiä teemoja, suhdettani riimuihin ja niiden magiaan, juuri ilmestynyttä Rûna-lehden numeroa, ja sitä miten nämä ja monta muuta asiaa liittyvät toisiinsa, nousee mieleeni moniulotteinen kokemus initiaatiosta, omalle initiaatiolle omistautuneisuudesta.

Týr on myyttisesti loistava esimerkki initiaatiolle omistautuneisuudesta, siihen liittyvästä pitkäjännitteisyydestä. Týr on Todellisen Tahdon jumala, tiwaz sen riimu. Tämän periaatteen mukaan initiaatti pitkäjännitteisesti omistaa itseään initiaationsa keskeisten periaatteiden mukaan elämän haasteille, elämän mielekkäälle järjestykselle niin omassa elämässä kuin omassa yhteisössä, uhraa itseään Itselleen, kulkee syvemmälle olemassaolon Mysteereihin. Tämän kautta riimu pitää sisällään sen "voiton" merkityksen, josta sinä Ensio hyvin kirjoitit.

- Tapio Kotkavuori