Kataja - Kotkavuori

KESKUSTELUA RIIMUISTA.

Tämä on kahden kirjailijan, Ensio Katajan ja Tapio Kotkavuoren, yhteinen foorumi, joka käsittelee riimuja. Lukijat voivat osallistua käytyyn keskusteluun antamalla palautetta.

sunnuntaina, huhtikuuta 09, 2006

Maailmanpuu


Hyvin sanottu, Ensio.

Eihwaziin
voi liittää “tietoisuuden talon” eri kerrokset, joista olen kirjoittanut toisessa kirjassani, joihin viittaan Aletheia-blogissani, ja joista tuossa edellisessä kirjoituksessasi kysyit. Nämä "tietoisuuden talon" kerrokset voi nähdä nousevan yksinkertaisen olento-tietoisuuden kautta (johon liittyy mm. välitön reflektoimaton itsen kokeminen suhteessa biologisiin perustarpeisiin ja itsen hahmottamiseen tilassa) korkeampiin ja itsereflektiivisimpiin tietoisuuden tasoihin asti (ns. toisen tason kognitiivisiin ominaisuuksiin, kykyyn ”ajatella ajatuksiaan”). Tähän olemassaolon vertikaaliseen kokemuksellisuuteen koko skaalallaan viittaa myös eihwaz-riimu.

Joillekin lukijoista asia saattaa olla tutumpi erilaisten maailmanpuu-myyttien kautta, vaikkapa shamanistisista traditioista. Filosofian kautta asiaan voi joillekin olla hyödylliseksi referenssiksi tietoisuuden ei-verbaaliset ja verbaaliset muodot (ns. phenomenal ja access-consciousness).

- Tapio Kotkavuori