Kataja - Kotkavuori

KESKUSTELUA RIIMUISTA.

Tämä on kahden kirjailijan, Ensio Katajan ja Tapio Kotkavuoren, yhteinen foorumi, joka käsittelee riimuja. Lukijat voivat osallistua käytyyn keskusteluun antamalla palautetta.

keskiviikkona, tammikuuta 11, 2006

Lumihiutale


Hagalaz on vanhemman futharkin riimuista oikeastaan ainut, jonka kohdalla suosin yhtä paljon riimun muodon kohdalla sen nuoremman futharkin ilmentymää, joka on kuin lumihiutale. Tuo muoto ilmentää hienosti holistisuutta, joka hagalazissa painottuu. Samalla ilmenee osuvasti riimuun liittyvä "kylmä kauneus"; tunne itsen potentiasta joka puhuttelee monia itsen puolia samaan aikaan tavalla, joka usein tarkoittaa myös jonkinlaista kriisiä. Tässä tapauksessa kriisi ei ole välttämättä negatiivinen asia, vaan lähinnä mahdollisuus kasvuun, mielekkääseen muutokseen omassa elämässä. Hagalaz on riimuista yhdeksäs, mikä sopii symbolisesti riimuun liittyvään kokonaisvaltaisuuteen ja itsestä lähtevään ja itseen palautuvaan potentiaan.

Mielenkiintoisena kuriositeettina mainittakoon, että uuden vuoden aamuna Etelä-Suomessa sataa pyrytti lunta pitkästä aikaa. Ajankohtahan oli, kuten blogin lukijat tietävät, siirtymämme hagalaziin.

- Tapio Kotkavuori