Kataja - Kotkavuori

KESKUSTELUA RIIMUISTA.

Tämä on kahden kirjailijan, Ensio Katajan ja Tapio Kotkavuoren, yhteinen foorumi, joka käsittelee riimuja. Lukijat voivat osallistua käytyyn keskusteluun antamalla palautetta.

lauantaina, joulukuuta 03, 2005

Ansuz ja sanan magia

Lopetit viime kerralla osuvasti, Ensio. Aprikoin hiljan, miten olen viime aikoinakin onnistunut sekä todella hyvin miettimään, mitä suustani päästän, että mitä olisin voinut jättää toisinaan kokonaan sanomatta. Sanoissa on voimaa. Ne muovaavat osaltaan maailmaa. Sen voi jokainen varmistaa omakohtaisesti, miettien vaikkapa sanojensa roolia ja vaikutusta moniin oman elämän aallonharjoihin ja pohjamutien raapaisuihinkin. Tässä olemme ansuz -riimun mysteerin edessä.

Sanat, verbaalimagia, galdri, ovat odinilaiselle magialle ominta aluettaan. Eivätkä sanat sinällään, tyhjäpäinen puhe tai viisastelu, vaan harkittu, moniulotteinen ja tietoinen puhe. Ei ole sattumaa, että ansuz on riimuna aettirissa neljäs, sitä edeltävän teesin, antiteesin ja synteesin jälkeen. Kokonainen näkemys, tietoisuus, syntyy samalla tapaa polaarisesti, kiteytyy suuntaansa niiden välistä, kantaen Mysteerin hehkua eteenpäin multiversumin pimeyteen.

- Tapio Kotkavuori