Kataja - Kotkavuori

KESKUSTELUA RIIMUISTA.

Tämä on kahden kirjailijan, Ensio Katajan ja Tapio Kotkavuoren, yhteinen foorumi, joka käsittelee riimuja. Lukijat voivat osallistua käytyyn keskusteluun antamalla palautetta.

torstaina, helmikuuta 02, 2006

Jäässä


Tarvetulen hehkusta siirrytäänkin vanhemman futharkin toisessa aettirissa jään jähmeyteen. Niflheimristä voimansa ammentava isa tasapainottaa Muspellsheimrin väkevää tulisuutta.

I-riimun mahti ilmenee siinä, että se asettaa kaiken omalle paikalleen. Parhaimmillaan se voi esimerkiksi lujittaa tietoisuutta, mutta isalle on ominaista myös saada asiat jähmettymään silloin, kun niihin pitäisi saada liikettä. Negatiivisimmillaan isa ilmenee juuri voimattomuutena, haluttomuutena saattaa päätökseen asioita. Hyviä puolia kuitenkin on, että isa voi lisätä itsehillintää ja keskittymiskykyä; jää rauhoittaa ja viilentää, jarruttaa liiallista impulsiivisuutta ja kuumapäisyyttä. Jos ongelmasi ovat tällaisista seikoista lähtöisin, isa on hyvä kumppani muutoksessa.

Isa ilmenee myös sokeassa itsekeskeisyydessä tai ”kuoreen vetäytymisessä”. Aika ajoin on toki hyväkin pysähtyä hieman. Kaiken hektisen elämän keskellä isa voi auttaa ymmärtämään paremmin itseä ja omia voimavaroja.

Riimutyössä isa osoittaa elämäsi nykyisen tilan. Arvioi asioita uudelleen. Keskitä tahtosi. Unohda kaikki epäoleellinen. Käänny takaisin kohti Itseä, syvintä olemustasi. Tämä on isan viesti ja sen voima.

- Ensio Kataja